O investiție importantă a fost finalizată la Timișoara. Este vorba de noul terminal de sosiri curse externe din cadrul Aeroportului Internațional „Traian Vuia”, care a fost dat în folosință astăzi.

Terminalul are capacitatea de a acomoda un flux de 540 de pasageri concomitent, respectiv trei curse aeriene și va permite o creștere viitoare a traficului aerian pe aeroport la aproximativ trei milioane de pasageri pe an. Construcția are o suprafață de 4.383 mp, zece filtre de control la intrarea în țară ale Poliției de Frontieră și un sistem optimizat de control vamal.

Lucrările la acest terminal au început în ianuarie 2019, iar valoarea investiției s-a ridicat la peste 30 de milioane de lei, din care 13 milioane de lei au reprezentat fonduri nerambursabile venite prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Sunt convins că această investiție va pune și mai mult Timișoara, județul Timiș și, de ce nu, toată regiunea de vest, pe harta destinațiilor preferate de către europeni”, a afirmat Zoltan Nemeth, prefectul de Timiș.

Prima cursă a sosit de la Munchen astăzi, însă terminalul va primi pasageri din numeroase alte destinații, precum Santorini, Frankfurt, Bruxelles sau Londra.