Ce s-a întâmplat azi la alegerile interne pentru conducerea PNL Timișoara reprezintă un precedent rușinos pentru politica din Banat. Niciodată, nici măcar în anii ’90, la Timișoara nu au avut loc asemenea manifestări, precum cele înregistrate la centrul comercial Iulius Mall.

De parcă nu era suficient că s-au făcut de râsul țării în urmă cu câteva săptămâni, la Sala Capitol, acum peneliștii s-au bătut la propriu între ei în buricul orașului. Toată ziua de sâmbătă a fost ocupată la jurnalele de știri de relatări de pe frontul penelist de la Timișoara. Nu mai insistăm asupra fondului problemei, pentru că este cunoscut inclusiv de oamenii dezinteresați de politică. E vorba despre o bătălie cruntă pentru ciolan, care se dă între grupările peneliste din toată țara.

Partea proastă e că în Timiș a bubuit scandalul, iar interimarul Alin Nica a demonstrat că nu poate depăși condiția de primar de sat, în ciuda funcției administrative de la vârful Consiliului Județean, pe care a obținut-o pentru simplul motiv că s-a cățărat pe valul PNL de anul trecut, ajutat de Ludovic Orban. Același Orban pe care Nica, sensibil la jocurile făcute de senatorul Alina Gorghiu – PR-ul autoasumat al lui Florin Cîțu – l-a trădat sărind în barca celui care temporar conduce Guvernul României. Chiar dacă organizatorii simulacrului de azi au anunțat că viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a câștigat scrutinul intern, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că va anula alegerile.

Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere.
În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL
”, a afirmat Orban, pe pagina sa de Facebook.

E de așteptat ca atmosfera din PNL Timiș să rămână una de scandal, având în vedere numărul mare al contestatarilor tripletei Nica-Gorghiu-Groza. Nu este prima dată când senatorul Alina Gorghiu aruncă în aer o filială de partid și cu siguranță nici ultima. Obișnuită cu tot felul de jocuri, preocupată să-și consolideze camarila în funcții publice, apropiată de o anumită zonă din PSD, Alina Gorghiu aduce scandalul peste tot pe unde calcă. E suficient să urmărim pagina sa de Facebook, care a devenit un fel de jurnal al aroganței politice. Fără să țină cont de reacțiile venite din partea celor care o contestă public în online, doamna Gorghiu se ține de agenda personală și bifează tot ceea ce o interesează. Chiar dacă aduce mereu scandal și conflict. Siguranța pe care o afișează ne indică faptul că, indiferent de ceea ce face, e sigură că va fi protejată…partea proastă pentru doamna Gorghiu e că astfel de personaje au mai fost în politică și unii au ieșit foarte urât din joc.

Fără Orban rămâneai la Dudeștii Noi for life! Cu Orban – și DOAR datorită lui! – ai devenit candidatul PNL pentru funcția de președinte al CJT. Peste capul lui Robu, care era șeful filialei județene de partid. Este foarte indecent acest gen de comportament politic. Aruncatul cu scârnă în protectorii de ieri reprezintă apanajul dinupăturicilor creați de o societate tot mai alienată. La mai mare, stimabile.“, scrie Marius Crunțeanu, fost consilier local PSD în comuna Sânandrei, comună vecină cu Dudeștii Noi, fieful lui Nica, chiar pe pagina oficială a acestuia.

Algerile de azi au fost furate de Alin Nica şi Dănuţ Groza“, a declarat deputatul Claudiu Chira, contracandidatul “învingătorului” de astăzi Cosmin Tabără, pentru România TV.

debanat.ro (link)

voceatimisului.ro (link)

Preluare foto: digi24.ro