Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a venit cu noi detalii privind stadiul lucrărilor de pe șantierul centurii de sud a orașului. Astfel, potrivit reprezentanților instituției, în luna iulie, antreprenorul de pe acest șantier, Tirrena Scavi, a început lucrările la bretelele de acces de la conexiunea cu DN 6, la ieșire spre Lugoj, zona unde se va face conexiunea cu centura de nord.

De asemenea, continuă lucrările la structurile pasajelor de la Utvin, la calea ferată din zona Chișoda, Giroc, Ghiroda, precum și la podul peste Bega din zona comunei Ghiroda. În ceea ce privește lucrările de drum, s-au realizat umpluturi cu pământ, respectiv executarea stratului balast aferent structurii rutiere, pe sectoare dintre Utvin și Giroc și între Moșnița Nouă și Ghiroda.

Totodată, potrivit DRDP Timișoara, au fost finalizate 42 din cele 44 de podețe și se lucrează în continuare la relocarea de utilități și la canalele de irigații din zonele Giroc și Ghiroda. Stadiul lucrării a depășit 30%.