Primăria Timișoara este la un pas de a începe lucrările la pasajul care va fi realizat în zona Solventul. Dominic Fritz a anunțat că urmează ca municipalitatea să obțină în aceste zile autorizația de construire, astfel că șantierul poate fi deschis.

Pentru mine, “Solventul”, deși știu toată istoria legată de acest nume, de căderea combinatului și de toate promisiunile neîndeplinite, înseamnă viitor. Primul pod construit după Revoluție, o construcție îndrăzneață, din punct de vedere tehnic și al soluțiilor de mobilitate, cu linii de tramvai, trasee pietonale și piste de biciclete, o legătura între cartierele Ronaț-Blașcovici cu cartierele Iosefin și Șagului și închiderea completă a unui inel de circulație care va elibera orașul de trafic greu. La Solventul sunt două proiecte de importanță strategică pentru oraș și ambele au evoluat. Podul, pentru care în prezent sunt evaluate oferte de proiectare, și Pasajul, care urmează să obțină zilele acestea autorizația de construire și de începere a lucrărilor”, a precizat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a făcut publice și câteva fotografii cu noul pasaj Solventul, care va arăta de-a dreptul spectaculos. Contractul de proiectare și execuție a acestui pod a fost semnat în urmă cu un an, iar valoarea investiției se ridică la aproape 12 milioane de lei.