Nicolae Robu, fost primar al Timișoarei, a ținut să critice noua conducere a municipalității pentru faptul că a decis să sprijine Pride TM, festivalul dedicat minorităților sexuale, și a decis să nu mai organizeze două evenimente importante pentru oraș, festivalul florilor Timfloralis și Festivalul Inimilor.

Festivalul homosexualilor în loc de festivalul florilor și de Festivalul Inimilor?! Precizare, înainte de orice: eu nu sunt homofob, eu am salutat și salut abrogarea legislației care incrimina homosexualitatea! Homosexualii sunt semeni ai noștri, ai celorlalți, care trebuie respectați ca orice ființă umană, apreciați pentru calitățile lor, cu nimic mai prejos de ale noastre, ale celorlalți și neapreciați pentru defectele lor, cu nimic mai mari sau mai mici decât ale noastre, ale celorlalți. O spun deschis, însă, cu riscul de a supăra: ce nu apreciez, ce dezavuez eu, este ostentația! Renunțați la ea, fraților și vă asigur că veți avea parte de sentimente mai bune din partea majoritarilor”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Fostul primar al Timișoarei a ținut să-i bată obrazul actualului edil Dominic Fritz pentru faptul că nu a mai organizat Timfloralis și Festivalul Inimilor, din lipsă de fonduri, dar sprijină Pride TM.

Oricât de reușite au fost festivalurile referite, ele nu au mai primit finanțare în acest an, sub pretextul -praf în ochii noștri- lipsei de bani! Păi d-le Fritz, pentru Festivalul / Parada homosexualilor aveți bani, dar pentru festivaluri atât de frumoase, de bun renume pentru oraș, nu?! Rușine, că distrugeți nu doar în plan material orașul, ci îi distrugeți spiritul! Lucrurile sunt cu atât mai condamnabile cu cât s-a încercat să nu se afle de finanțarea acestui festival”, a adăugat Nicolae Robu.