Nicio surpriză astăzi la alegerile pentru șefia PNL Timiș. Așa cum era de așteptat, Alin Nica a fost votat președinte al organizației județene. De data aceasta, liberalii nu s-au mai îmbrâncit, la fel cum s-a întâmplat la alegerile din PNL Timișoara.

Vă reamintim că în cursă au intrat trei candidați: Alin Nica, Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș, și deputatul Claudiu Chira. Ultimul dintre aceștia a anunțat că se retrage din cursa pentru președinția partidului chiar în timpul conferinței de alegeri organizată astăzi la Sala Olimpia, precizând că îl va susține pe Sorin Munteanu.

În final, 810 liberali și-au exercitat votul, dintre care zece buletine au fost anulate. Astfel, Alin Nica a obținut 579 de voturi, iar Sorin Munteanu – 221.

Alin Nica a declarat că principalul său obiectiv ca președinte al PNL Timiș va fi recâștigarea Primăriei Timișoara în anul 2024.

Obiectivele noastre sunt foarte clare: trebuie să recâștigăm Primăria Timișoara și vă garantez că o putem face, pentru că municipiul Timișoara nu mai are nevoie de experimente, ci de o echipă competentă. Îmi propun să câștigăm și mai mulți primari în Timiș, o putem face. Ne propunem să recâștigăm și peste trei ani președinția Consiliului Județean Timiș, însă de data asta cu o majoritate la nivel de număr de consilieri județeni”, a afirmat Alin Nica.