Roxana Iliescu, consilier local Pro România, susține că se pregătește numirea unui nou director general la Colterm. Este vorba de Cristian Mâțu, actualul președinte al Consiliului de Administrație al societății de termoficare a Timișoarei.

Cam prea multă liniște la Colterm, dar nu vă îngrijorați, băieții deștepți învestiți să rezolve problemele arzătoare ale societății, nu stau… croșetează negocieri de funcții și o nouă organigramă! Mandatul de director general interimar al domnului Nenu expiră în 17 august, fără posibilitatea de a mai fi prelungit. Din cunoștințele mele, în lunile deja trecute, marele Consiliu de Administrație condus de dl. Mâțu, uns de “oamenii noi”, nu a făcut niciun demers privind demararea procedurii de selecție pentru funcția de director general. De ce? E simplu… pentru că mințile “luminate” care orchestrează mai nou manevrele de la Colterm, nu au avut niciun interes să aibă loc un concurs pe bune și să se trezească, doamne ferește, în fruntea companiei cu un om competent! Mai mult, dl. Mâțu, un “profesionist” dovedit, se pare că se vrea director general și ar fi agreat”, a scris Roxana Iliescu, pe Facebook.

De asemenea, consilierul local Pro România a mai semnalat faptul că se lucrează la o nouă organigramă la Colterm. Asta după ce organigrama votată în luna iunie, care prevedea inclusiv desființarea celor trei funcții de directori, nu s-a pus în aplicare de la 1 august, așa cum era prevăzut.

În aceste condiții, Roxana Iliescu a precizat că se impune convocarea de urgență a AGA pentru clarificarea mai multor aspecte. Și anume, „demersurile făcute de CA în vederea demarării procedurii de selecție pentru ocuparea funcției de director general al societății (au avut la dispoziție 5 luni); demersurile făcute de CA în vederea punerii în aplicare a organigramei votată în ședința CA din 14 iunie 2021; ce demersuri s-au făcut în vederea pregătirii sezonului de iarnă 2021-2022/strategia CA-ului în vederea furnizării apei calde și a căldurii pe timp de iarnă/ achiziție materie primă etc; prezentarea de către CA a demersurilor făcute în vederea achiziționării Certificatelor de CO2 aferente conformării pe anul 2020 ( aprox. 200000), dar și a celor aferente conformării pe anul 2021, ce au termen limită de plată 30 aprilie 2022; prezentarea de către CA a Raportului întocmit de către directorul general Nenu, în baza căruia au blocat, în mod nelegal, prezentarea întregii documentații întocmită pe OG6/2019 și supunerea la vot în AGA. Totodată, întrucât termenul limită din 25 iunie a fost depășit, se impune prezența reprezentantului firmei de avocatură în ședința AGA, în vederea prezentării Raportului final ce trebuia întocmit, cu inventarierea patrimoniului Colterm și soluțiile juridice de securizare a acestuia”, a precizat Roxana Iliescu.