Vești bune pentru bolnavii din zona de vest a țării. La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se pot realiza investigații imagistice gratuite de computer tomograf și RMN. Asta după ce unitatea medicală a încheiat un contract de decontare a cheltuielilor pentru realizarea de investigații imagistice cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș.

Este pentru prima dată când încheiem un asemenea contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Practic, odată cu intrarea Laboratorului de Imagistică al spitalului nostru în sistemul de contractare cu CJAS-ul, pacienții care ni se adresează pot efectua investigații fără să achite vreun ban. Este necesară însă o programare telefonică și, bineînțeles, trebuie să aibă o trimitere de la medicul specialist. În baza acestui contract, putem efectua analize de tip CT, dar și RMN, asigurând totodată interpretarea rezultatului, dar si eventuale recomandări pentru realizarea unor investigații suplimentare, dacă este cazul”, a declarat Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Până acum, în această unitate medicală puteau fi realizate asemenea investigații gratuite doar bolnavilor internați.

Încheierea contractului cu CJAS Timiș ne permite să realizăm astfel de examinări și celor care vin la noi în Ambulatoriu. Spitalul nostru are unul dintre cele mai performante aparate de tip RMN din Timiș. De asemenea, Computerul Tomograf și-a arătat eficiența, dar și performanța în ultimul an, când am realizat peste 10.000 de investigații persoanelor infectate cu COVID 19. Când am preluat mandatul de manager al Spitalului Victor Babeș, am decis să extindem partea de imagistică. Am reușit să amenajăm clădirea RMN-ului, am achiziționat și pus în funcțiune aparatul care realizează ecografiile Doppler, urmează mamograful și, sperăm, până la finele acestui an, să avem și primul PET CT dintr-o unitate sanitară din sistemul public din vestul României”, a afirmat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Investigațiile RMN și CT se pot face doar în baza unei trimiteri de la medicul specialist, în urma unei programări telefonice la numărul 0735.222.885, de luni până vineri, între orele 08.00-14.00. Pacientul va trebui să aibă asupra sa, pe lângă trimiterea de la medicul specialist, cardul de sănătate și un document de identitate.