Noua conducere a primăriei a luat decizia de a reinventa Ruga Timișoarei. Reprezentanții instituției anunță că prima ediție a acestui eveniment va aduce trei zile dedicate multiculturalității bănățene de sorginte folclorică, cu tot ce are ea mai bun. Astfel, Ruga Timișoarei, organizată vineri, 10 septembrie, este urmată, pe 11 septembrie, de activități propuse de minoritățile care locuiesc în oraș. Ziua de duminică, 12 septembrie, este dedicată Sfântului Iosif, care a provenit dintr-o familie de aromâni.

Vor fi trei zile de activități diverse, care sperăm să fie pe gustul tuturor timișorenilor, astfel încât fiecare să se regăsească, într-un fel sau altul, în acest creuzet al prieteniei, pe care Timișoara îl cultivă dintotdeauna: expoziții, teatru, muzică, degustări de produse tradiționale, ateliere de dansuri și instrumente populare, parade ale costumelor, spectacole folclorice cu soliști îndrăgiți. Toate sunt menite să readucă în prim plan multiculturalitatea Timișoarei, valorile ei culturale incontestabile, reconfirmând-o, odată în plus, pe cea a Ansamblului Timișul, care, de 53 de ani, pune cu cinste numele orașului pe harta lumii și în jurul căruia a fost creat Festivalul Inimilor”, a informat Primăria Timișoarei.

Reprezentanții municipalității anunță și că Festivalul Inimilor, unul dintre cele mai îndrăgite evenimente ale Timișoarei, urmează a fi reluat în 2022, cu sprijinul primăriei, după o pauză de doi ani.