Prefectura Timiș informează că, astăzi, a fost confirmat un nou focar de pestă porcină africană în județul nostru. Potrivit reprezentanților instituției, în urmă cu două zile au fost prelevate probe de la doi porci dintr-o gospodărie din comuna Ohaba Lungă, sat Iersnic. În urma examinării acestor probe, Laboratorul Sanitar-Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Timiș a emis un buletin de analiză cu rezultat pozitiv de pestă porcină africană.

În aceste condiții, astăzi, Zoltan Nemeth, prefectul de Timiș, a convocat o ședință cu membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor, în cadrul căreia au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere din jurul focarului de pestă porcină. De asemenea, cei doi porci au fost uciși imediat.

Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină”, a transmis Prefectura Timiș.

În prezent, există patru focare active de pestă porcină africană în județul Timiș, din care trei focare în gospodării private (exploatații non – profesionale) și un focar într-o exploatație profesională.