Semnal de alarmă tras de Roxana Iliescu. Consilierul local Pro România a anunțat că la data de 30 august va expira contractul pe care Primăria Timișoara l-a încheiat cu Colterm pentru livrarea de apă caldă și căldură. Roxana Iliescu a explicat că acest contract a fost încheiat în mai 2006, pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit până la cel mult șapte ani și jumătate.

Totodată, conform contractului, în cazul în care părțile doresc prelungirea, trebuie încheiat un act adițional în acest sens cu 3 luni înainte de împlinirea termenului contractual. În cazul nostru, termenul se împlinea în 30 mai 2021, prin urmare prelungirea trebuia făcută până cel târziu în 28 februarie 2021. În stilul caracteristic deja al “oamenilor noi”, în ședința de plen din 23.02.2021, pe lista suplimentară de proiecte, pe ultima sută de metri, apare și Proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii acestui Contract. Fără timp de studiu al proiectului și sub presiunea timpului întrucât mai erau doar vreo 3 zile în care puteam prelungi contractul, proiectul a fost votat fără alte întrebări… Pe lângă scuzele de rigoare, ni s-a transmis la acel moment că este timp suficient, aproximativ 6 luni (martie- 30 august) pentru a “se lucra la un nou referat cu privire la concesiunea bunurilor către Colterm, ca societatea de termoficare să poată să funcționeze. (…) deci aceste trei luni de zile (de fapt 6 luni) ne dau răgazul să elaborăm o nouă documentație și să putem să ne pregătim temeinic pentru această prelungire” viceprimar R. Lațcău (în fapt, nu-i nicio prelungire, ci e vorba de încheierea unui Contract nou)”, a afirmat consilierul local Pro România.

În condițiile în care noua conducere a Primăriei Timișoara nu a mai vorbit nimic despre acest subiect, Roxana Iliescu a propus convocarea AGA Colterm, în data de 24 august, în care să se prezinte, printre altele, „stadiul procedurilor întreprinse în vederea încheierii unui nou Contract de concesiune pentru delegarea gestiunii serviciului public de producere a energiei termice și electrice, transport, distribuție și furnizare a energiei termice”.