Dominic Fritz a reacționat, printr-un mesaj postat pe Facebook, cu privire la decizia magistraților Tribunalului Timiș de a suspenda noua organigramă a Primăriei Timișoara. Asta după ce peste 30 de angajați ai instituției și Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Timișoara au dat în judecată instituția. Primarul Timișoarei susține că prin noua organigramă au fost „desfăcute” structuri paralele de putere din instituție.

Doar un mic grup de foști șefi se opune, de la început și cu toate forțele, reformării primăriei. Organigrama primăriei a fost atât de disfuncțională încât a favorizat crearea unor moșii administrative, niște structuri paralele de putere, care nu mai aveau legătură cu nevoile timișorenilor, dezvoltarea orașului și care întrețineau clientelismul în jurul instituției. Sunt în cercetarea procurorilor cauze de corupție și ilegalități și am speranța că justiția va face lumină în acestea. Noi am desfăcut aceste structuri paralele de putere din primărie prin noua organigramă, concepută pe baza priorităților strategice ale orașului și pentru fluidizarea proceselor interne”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că decizia Tribunalului Timiș privind suspendarea organigramei va fi contestată și speră că instanța va face „dreptate orașului”.

Faptul că există o rezistență atât de mare este o dovadă că schimbările sunt reale. Pe lângă rezolvarea unor probleme sistemice, ignorate ani de zile, precum Colterm, ducem și lupta pentru eliminarea acestor structuri paralele de putere. Schimbarea mentalităților, fiecare proiect care trebuie gândit înainte să fie și executat, impunerea unui nou stil de lucru, orientat spre performanța cuantificabilă, în care nu mai există moșii, ci angajați curajoși, care își fac datoria, toate acestea le construim și există progrese. E doar o chestiune de timp, dar Timișoara va câștiga această luptă, iar fiecare piedică ne arată că am mai recuperat câte ceva din buzunare ilegitime, înapoi, în buzunarele orașului. Decizia de astăzi a instanței de judecată, care admite parțial și pe procedură, plângerea acestui mic grup, nu schimbă nimic din procesul de reformă început. O vom contesta în termenul legal, cu convingerea că, pe fond, instanța va face dreptate orașului”, a adăugat Dominic Fritz.