Un număr de 30 de noi locuințe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate de Agenția Națională pentru Locuințe în județul Timiș. Concret, cu bani de la Guvern, cele 30 de apartamente au fost realizate în orașul Recaș. Locuințele, 15 apartamente cu 1 cameră și 15 apartamente cu 2 camere, au fost construite în str. Pieței nr. 26, pe un regim de înălţime parter plus două etaje și mansardă. Valoarea investiției este de aproape 4,4 milioane de lei, cu TVA inclus.

„Până în prezent, la nivelul județului Timiș, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 749 de unități locative, situate în localitățile: Timişoara (348 de unități locative), Jimbolia (70 de unități locative), Lugoj (127 de unități locative), Făget (56 de unități locative), Deta (118 unități locative), Sânnicolau Mare (30 de unități locative)”, a informat ANL.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.