Ce se întâmplă zilele acestea în Partidul Naţional Liberal depăşeşte orice închipuire. Niciodată vreo formaţiune politică nu s-a comportat atât de ridicol, grotesc, dar pe fond iresponsabil faţă de cetăţeni.

PNL e partidul care domină guvernarea într-o perioadă extrem de dificilă. Toate resursele de energie internă sunt folosite însă pentru un război stupid legat de funcţia de preşedinte. Pe nimeni din PNL nu interesează problemele reale ale ţării. La Timişoara s-au bătut în stradă grupările peneliste, iar imaginile au transmis ideea unei organizaţii de cocalari şi manelişti.

După circul de proporţii din capitala Banatului, a explodat subiectul infracţiunilor şi ţepelor comise de Florin Cîţu în Statele Unite, cu ani în urmă. Între timp, PNL a ajuns la 18% şi e posibil ca după recentele dezvăluiri despre Cîţu să mai coboare.

Tot acest context ne indică de fapt eşecul politicii promovate de Klaus Iohannis, cel care nu ţine cont nici măcar de Constituţie atunci cănd vrea ceva. Anul trecut a făcut campanie electorală pe faţa pentru PNL, atrăgând asupra sa şi implicit asupra României criticile OSCE şi a altor foruri internaţionale. Acum procedează la fel în interiorul PNL, pentru a-şi impune favoritul.

Doar că talentatul domn Cîţu e incapabil să gestioneze un partid politic.

Probabil că după alegerea sa în funcţia de preşedinte al PNL va conduce formaţiunea la fel cum a procedat cu maşina la volanul căruia l-au prins beat rangă poliţiştii americani.

Revenind în prezent, ridicolul s-a produs la Vila Lac 1, unde au fost chemaţi şefii de organizaţii care merg pe mâna lui Florin Cîţu. Acolo cea mai comică declaraţie a făcut-o fostul prezentator al Vanghelioanelor, domnul Rareş Bogdan, care a afirmat că şi el are un trecut discutabil, deoarece în urmă cu 25 de ani se bătea pe litoral.

Vă daţi seama cum ne privesc toate reprezentanţele diplomatice ale UE de la Bucureşti?

Cu un premier care a tras bani de pe carduri în SUA şi apoi s-a tirat (ca sa respectăm limbajul şmecheraşilor din PNL) în România ca să nu fie prins; cu un europarlamentar ce anunţă că se bătea prin discotecile de la Marea Neagră…deşi ne e greu să ni-l imaginăm pe prezentatorul de succes Rareş mare smardoi prin cluburi. Oricum, bomboana pe coliva politică a PNL a fost pusă prin numirea fostului lider pesedist din Gorj Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al finanţelor.

Alte informații AICI

Preluare foto: romaniatv.net