Anunț important făcut de președintele Consiliului Județean Timiș. Alin Nica susține că s-a găsit o soluție pentru rezolvarea problemelor în ceea ce privește alimentarea cu gaz în zona Deta. Astfel, CJ Timiș a eliberat certificatul de urbanism pentru o nouă conductă de gaz Timișoara – Moravița.

Alimentarea cu gaz în zona Deta a fost în ultimii ani sub semnul avariilor, presiunii scăzute și a riscului întreruperii. Am contribuit la fiecare soluție temporară, dar nu am încetat în tot acest timp să caut o rezolvare pe termen lung a problemei. Din fericire, am găsit înțelegere și sprijin la toți factorii implicați și m-am convins de buna credință a Transgazului, ANRE și a furnizorilor. Primul pas către soluționarea definitivă a problemei gazului în zona Deta a fost făcut: Consiliul Județean Timiș a eliberat certificatul de urbanism pentru noua conductă de gaz Timișoara – Moravița”, a declarat Alin Nica.

Potrivit șefului CJ Timiș, conducta de 52,7 km va traversa teritoriul localităților Giroc, Pădureni, Jebel, Voiteg, Deta, Denta și Moravița și va fi realizată în aproximativ doi ani și jumătate.

„Prin noul proiect de infrastructură energetică, vorbim, pe de o parte despre gaz livrat la cu totul alte standarde decât au fost cetățenii obișnuiți și, pe de altă parte, vizăm o extinderea rețelei în mai multe localități de pe traseu”, a precizat Alin Nica.