O nouă creșă va fi realizată de Primăria Timișoara în zona de nord. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că în perioada imediat următoare va începe construcția, imobilul urmând a fi realizat pe un teren al municipalității aflat pe str. Ion Ionescu de la Brad.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat vineri, iar această creșă va fi prima pe care Primăria Timișoara o ridică în ultimii opt ani. Firma care a câștigat licitația, Avasi Prodcom, are 18 luni la dispoziție să ridice noua creșă. Aceasta va avea 29 de locuri și va costa 5,6 milioane de lei, banii provenind din fonduri europene.

Știm că numărul de locuri în creșele de stat din Timișoara este insuficient și de aceea ne grăbim să satisfacem cerințele timișorenilor. Anul acesta vom da drumul lucrărilor de construcție a încă două noi creșe – pe Bogdăneștilor și în Ciarda Roșie -, iar alte două le vom construi cu ajutorul CNI. Totodată, pregătim documentația și pentru altele noi, astfel încât în următorii ani să dublăm numărul de locuri în creșele de stat din oraș. Copiii Timișoarei trebuie să aibă acces la o infrastructură educațională modernă și sigură, iar rolul nostru e să ne asigurăm că putem să le oferim acest lucru”, a declarat Ruben Lațcău.