Primăria Timișoara nu este mulțumită de modul în care Societatea de Drumuri Municipale administrează sistemul de parcare Timpark. Astfel, reprezentanții municipalității intenționează să înființeze propriul serviciu de gestionare al parcărilor din oraș, iar un prim pas a fost făcut prin pregătirea unui studiu de fundamentare, în care este explicată necesitatea acestei schimbări.

La nivelul Municipiului Timişoara se constată o lipsă a locurilor de parcare adecvate, care să corespundă standardelor în vigoare, regulilor de conformare arhitecturală şi structurală care să confere siguranţa şi eficienţă în exploatare şi, totodată, o valorificare corespunzătoare din punct de vedere economic. În Municipiul Timişoara există, la ora actuală, un număr de aproximativ 47.445 locuri de parcare şi un număr de 32.805 locuri de staţionare. Dintre acestea, în cadrul sistemului de parcare TimPark, se regăsesc în exploatare un număr de 9.903 locuri de parcare, astfel: 338 de locuri de parcare se regăsesc în zona tarifară 0 (verde); 1.883 de locuri de parcare se regăsesc în zona tarifară I (roșie); 6.442 de locuri de parcare se regăsesc în zona tarifară II (galbenă); 1.240 de locuri de parcare se regăsesc în zona tarifară III (albastră)”, aflăm din studiul de fundamentare.

Prin urmare, noul serviciu va avea ca sarcini: crearea de parcări noi şi încasarea tarifelor aferente; implementarea unui sistem de management al parcărilor publice; diversificarea posibilităților de încasare a tarifelor parcărilor publice cu plată; realizarea obiectivului planului de mobilitate urbană prin descurajarea parcării pe termen lung în centrul orașului și eficientizarea încasărilor provenite de la acest serviciu.

Înființarea noului serviciu care va gestiona parcările din Timișoara urmează să fie supusă votului consilierilor locali.