În județul Timiș încep să se reintroducă restricții din cauza noului coronavirus. Prefectura Timiș informează că, astăzi, a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-a decis introducerea unor restricții în localitatea Găvojdia. Asta din cauza faptului că rata de infectare a ajuns la 2,4 la mia de locuitori.

În aceste condiții, Găvojdia a fost introdusă pe anexa 4 cu restricții, care cuprinde localitățile unde rata de infectare este mai mare de 2/1000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

„Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 24.08.2021. În restul UAT-urilor din județul Timiș se aplică în continuare măsurile generale din HG 826/2021”, a informat Prefectura Timiș.

Principalele măsuri aplicate sunt următoarele: competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă; la spectacole, concerte și festivaluri pot participa cel mult 2.500 de spectatori, iar la nunți, botezuri și mese festive cel mult 150 de invitați în spații deschise și maxim 100 în spații închise.