Vești bune pentru șoferii din zona de vest a țării. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, la mijlocul acestei luni, contractul de finanțare pentru proiectul noului drum de legătură cu autostrada A1 Arad – Timișoara – DN69, care va fi realizat la Sânandrei. Investiția va fi realizată cu bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului constă în realizarea conexiunii autostrăzii A1 cu orașul Timișoara și alte drumuri naționale și județene conexe, în vederea descărcării traficului rutier de pe autostrada Arad – Timișoara, cu scopul creșterii mobilității la nivelul infrastructurii rutiere aferente rețelei TEN-T, ce va contribui la promovarea competitivității economice și la îmbunătățirea condițiilor în transportul rutier de mărfuri și călători și la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea / reducerea blocajelor de trafic prin reducerea duratelor de transport”, a informat CNAIR.

Noul drum va avea o lungime de zece kilometri, urmând a fi realizate și două poduri, șase pasaje și trei noduri rutiere.

Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 260 de milioane de lei, contribuția UE fiind de 85%. Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului 2023.