Decizie importantă luată de autoritățile locale din județul Timiș ca urmare a creșterii numărului cazurilor cu Covid-19. Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș, a anunțat că, începând de astăzi, ora 12.00, a fost redeschis spitalul modular amplasat pe stadionul CFR din Timișoara. Astfel, acesta va funcționa ca și secție externă de boli infecțioase a Spitalului Militar din Timișoara, asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu noul coronavirus.

În contextul creșterii constante a numărului de cazuri și a numărului de persoane ce necesită spitalizare, s-a procedat la reoperaționalizarea acestui spital modular, fiind operaționalizate începând de astăzi cele 10 paturi în cadrul secției ATI și 10 paturi pe secția infecțioase, paturi non ATI. În funcție de evoluția pandemiei și de necesarul de paturi în spitale, SMMIT va reoperaționaliza și alte paturi non ATI, la nevoie putând să fie operaționalizate toate cele 54 de paturi non ATI existente”, a afirmat Zoltan Nemeth.

În cadrul acestui spital modular de pe stadionul CFR din Timișoara funcționează în continuare și un centru de vaccinare.

În ultimele 24 de ore, în județul Timiș au fost confirmate cu noul coronavirus 49 de persoane. Potrivit Prefecturii Timiș, în această dimineață, erau internate în spital cu Covid-19 un număr de 72 de persoane, dintre care 17 pe secțiile ATI.

Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, atrage atenția asupra faptului că mai multe persoane care au obținut certificate de vaccinare false au ajuns în stare gravă în unitatea medicală, în ultima perioadă.

Rugăm responsabilitate, oamenii să nu obțină acel certificat degeaba, să nu dea bani pe acel certificat și rugăm medicii de familie să nu se compromită la aceste acte. Ei vin la spital cu forme foarte severe de boală și se declară vaccinați și noi ne punem întrebări cât de ”vaccinat” este pacientul respectiv și dacă vaccinul mai are vreun efect sau nu. Este un act ilegal să dai o adeverință de vaccinat la o persoană care nu s-a vaccinat doar ca să circule liber”, a declarat medicul Cristian Oancea, la Antena 3