PSD Timiş traversează o stranie perioadă de opoziţie.

Deşi se află, cel puţin teoretic, în opoziţie totală faţă de alianţa politică PNL-USR, pesediştii nu punctează aproape deloc în raport cu actuala majoritate de la CJT şi CLT. Sigur că scorul ruşinos de anul trecut a permis PSD să obţină doar o timidă prezenţă în forurile administrative locale şi judeţene. Asta însă nu ar trebui să îi împiedice pe pesediştii conduşi de dibacele şef Alfred Simonis să iasă la atac împotriva adversarilor.

Dacă la Consiliul Judeţean fostul preşedinte Călin Dobra mai sancţionează derapajele administraţiei Nica, la Consiliul Local Timişoara pare că se derulează un blat discret între PSD şi USR. E memorabilă scena în care Radu Ţoancă – reevaluat anul trecut de Simonis, după o perioadă în care s-a aflat în siajul lui Nicolae Robu, îl bate amical pe Dominic Fritz pe umăr, în plenul CLT.

Surse politice afirmă că domnul Ţoancă a revenit la butoane în primărie şi că din nou poate rezolva orice. Desigur spre folosul cetăţenilor.

Totuşi, măcar de ochii alegătorului pesedist, PSD Timiş ar putea măcar mima opoziţia. Pentru că altfel ajunge de râsul consilierilor Pro România, care susţin că e un blat pesedisto-userist.

În aceste condiţii ne întrebăm ce rost a avut înlocuirea lui Dobra de la şefia PSD Timiş cu Alfred Simonis, pe motiv că fostul preşedinte al CJ Timiş nu a performat politic?!

Păi acum Simonis performează?

Vedem vreo activitate concretă a organizaţiei PSD Timiş? În perioada 2004-2008, când pesediştii erau în opoziţie totală, filiala a devenit cea mai activă din toată ţara. Preşedintele de atunci, Ilie Sârbu, era prezent în Senat săptămânal cu câte o întrebare/interpelare pe teme de interes pentru timişeni. În plan local, la vremea respectivă exista o reală opoziţie, coordonată de tânărul consilier municipal pe atunci Sorin Grindeanu. Ca urmare, e greu de înţeles de ce acum PSD Timiş tace complice…

Alte informații AICI