Hăţişurile administrative şi diversele tertipuri folosite de unii funcţionari chiar pot bloca primăria.

Metoda “concediului medical” fake este una dintre cele mai uzitate scheme de chiul în instituţiile publice. Pentru că e aproape imposibil de dovedit, cu documente, probe, că un medic a acordat un “medical” în fals. Sigur că din cauza unui binom infracţional funcţionar corupt-medic pot să sufere daune de imagine şi acei angajaţi care au cu adevărat dreptate.


Cifrele prezentate publicului de primarul Fritz sunt de-a dreptul halucinante: în 2021, aproape 600 de angajaţi ai municipalităţii au beneficiat de concediu medical, totalizând aproape 4000 de zile! Interesant este faptul că printre cei care brusc se îmbolnăvesc se numără funcţionari de top care s-au aflat în poziţii de decizie pe timpul administraţiei Robu.

Nimeni nu poate însă să lanseze acuze pe acest subiect, care este unul sensibil, deoarece rata reală de îmbolnăvire e imposibil de stabilit. Totuşi, există o suspiciune clară faţă de anumite persoane, care de când s-a schimbat conducerea primăriei evită prezenţa la serviciu, folosindu-se de concediile medicale. Rămâne de văzut ce va rezulta în urma anchetei solicitate de primarul Timişoarei Casei Naţionale de Sănătate.