De frica noii conduceri a Primăriei Timișoara, un număr mare de funcționari au ales să nu mai vină la muncă, astfel că și-au băgat concediu medical. Primăria Timișoara anunță că într-un an numărul de concedii medicale ale angajaților din instituție a crescut cu aproape 50%. În aceste condiții, primarul Dominic Fritz a solicitat Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș să realizeze un control de fond.

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a transmis Casei Județene de Asigurări de Sănătate documente împreună cu solicitarea de a realiza un control de fond, după ce numărul de concedii medicale realizate de funcționarii Primăriei Timișoara în perioada ianuarie-august 2021 a crescut cu 225 față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la un total de 750”, a informat Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, de aceste concedii medicale au beneficiat, în acest an, 594 de angajați ai Primăriei Timișoara, față de 428 în 2020, totalizând aproape 3.996 de zile. 

Este adevărat că aceste concedii se înscriu în limitele legale și că suntem în pandemie. Există în primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar și angajați care, atunci când primesc o sarcină, își iau un medical. Iar noua organigramă a avut un impact major asupra stării de sănătate a unor foști șefi de direcții, care o țin, de atunci, din ˝medical˝ în ˝medical˝. Aceasta este o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente și nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public. După apariția în spațiul public a unor informații legate de concediile medicale, am solicitat o analiză și o situație comparativă cu anul trecut”, a declarat Dominic Fritz. 

Astfel, primarul Timișoarei a înaintat către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate documente împreună cu solicitarea de a realiza un control de fond, cu cooptarea reprezentanților Ministerului Sănătății și a Casei Naționale. În cazul unor nereguli, instituția are dreptul să sesizeze Colegiul Medicilor. 

Am fost avertizat că e o practică sistemică, ce nu poate fi oprită, o cutumă în administrația publică. Eu nu mă voi preface că e normal și acceptabil”, a precizat primarul Fritz.