Taxe și impozite locale mai mari pentru o parte din timișoreni, începând de anul viitor. Acesta este planul primăriei cu scopul de a aduce mai multe venituri la bugetul local. Astfel, a fost pregătit și un proiect de hotărâre, iar primăria anunță că va fi organizată o consultare pe marginea lui.

Concret, miercuri, 8 septembrie, de la ora 17.00, are loc o dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în Timișoara pentru anul 2022. Dezbaterea se va desfășura în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, aflată pe B-dul C.D. Loga, nr. 1, et. 1, și prin platforma online Zoom.

Pentru transmiterea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii, cetățenii interesați se pot adresa în scris Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro, până la data de 06.09.2021, ora 12.00. Persoanele care doresc să participe online la dezbatere, vor anunța până cel târziu în data de 06.09.2021, ora 15.00, intenția de participare și totodată vor transmite opiniile pe care urmează să le pună în discuție, la adresa de e-mail de mai sus, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, adresa de e-mail pentru transmiterea invitației online în vederea participării la ședința prin intermediul platformei online. Participanții la dezbatere care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre. Durata limită de exprimare a punctelor este de 3 minute pentru fiecare participant”, a informat Primăria Timișoara.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI!

Principalele modificări pe care le aduce noul proiect se referă la majorarea impozitului pe clădiri. Astfel, în cazul persoanelor fizice, pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă, se propune o cotă de 0,10%, față de 0,08%, avută în vedere la calculul impozitului. Pentru clădirile nerezidențiale, creșterea va fi de la 0,6% la 1,3%. În cazul persoanelor juridice, pentru clădirile rezidențiale creșterea va fi de la 0,08% la 0,10%.