Măsuri urgente au fost luate de către autoritățile din județul Timiș după ce s-a constatat o creștere a numărului de copii infectați cu noul coronavirus. Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara, a anunțat că ieri a avut o discuție pe această temă cu șeful DSP Timiș, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara și directorul medical al Spitalului de Copii din Timișoara.

Astfel, s-a decis ca în cadrul Spitalului Județean Timișoara să fie înființată o zonă roșie destinată copiilor infectați cu Covid-19, care va funcționa la Maternitatea Bega. Această zonă roșie va avea 25 de locuri și va fi utilizată pentru a prelua cazuri de copii cu Covid și a scădea presiunea pe Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Ulterior, dacă Doamne ferește va fi nevoie, vom crește numărul la 50 de paturi pentru copii pozitivi COVID. Vrem să ne asigurăm că orice copil care are nevoie va avea acces la îngrijiri de cea mai înaltă calitate! Dumnezeu să ne ajute să nu fie nevoie, dar noi suntem oricum aici”, a afirmat Raul Pătrașcu.