Aseară, la Antena 3, deputatul USR Emanuel Ungureanu a amintit, în repetate rânduri, despre o mai veche speculaţie la adresa premierului Florin Cîţu. Ungureanu a folosit sintagma “Cîţu-făină” de mai multe ori, trimiterea la consumul de substanţe interzise fiind mai mult decât evidentă.

Dincolo de acest atac ironic, parlamentarul USR a insistat asupra necesităţii schimbării primului-ministru, pe motiv că acţionează abuziv, discreţionar şi strict în folosul său politic. Ungureanu a mai afirmat că lui Florin Vasile Cîţu i “s-a umflat capul” şi că este imposibil pentru USR să mai guverneze cu un astfel de prim-ministru.

Relaţiile dintre PNL şi USR sunt evident compromise, iar revocarea ministrului Justiţiei reprezintă doar vârful iceberg-ului. Este a doua oară când Florin Cîţu propune schimbarea unui ministru userist, fără să se consulte cu partenerii de guvernare. E greu să ne imaginăm că cele două partide vor mai putea să guverneze împreună în aceste condiţii, ca urmare criza politică se va adânci, într-un context economic şi social extrem de complicat.