Criza politică din România a fost comentată și de către președinții USRPLUS și PNL din județul Timiș. Astfel, Alin Nica, liderul PNL Timiș și președintele Consiliului Județean Timiș, îi acuză pe cei din USRPLUS de lipsă de experiență, motiv pentru care nu ar înțelege administrația.

De la declarații pompoase la fapte concrete este un drum lung pe care majoritatea liderilor USR-PLUS nu au capacitatea să îl parcurgă. Ca să-și mascheze neputința, încearcă să abată atenția de la problemele aflate în discuție și inventează conspirații și explicații fantasmagorice fără legătură cu realitatea. Conflictul Național cu USR-PLUS s-a născut din rezistența PNL la șantaj și nu am nicio reținere să afirm asta. Liderii naționali USR-PLUS au forțat limitele Coaliției și au cerut lucruri care nu au legătură cu interesele cetățenilor. Cu alte cuvinte, au riscat blocarea dezvoltării comunităților locale ca să obțină avantaje de partid. Iar când șantajul nu a funcționat, au ieșit public, zgomotoși ca de obicei, să se vaite din motive inventate”, este de părere Alin Nica.

Pe de altă parte, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, crede că premierul Florin Cîțu a adus România într-o criză politică din cauza justiției.

Demiterea lui Stelian Ion nu e un gest nervos, din cauză că lui Florin Cîțu nu i-a ieșit planul cu PNDL 3, program guvernamental care, în forma actuală, ar fi doar un cadou pentru baronii PNL. Aceasta este scuza. Mai bine rămâi în istorie ca “omul baronilor” decât ca prim-ministrul care a oprit, cu forța, noaptea, reformele în justiție. Stelian Ion a încercat să schimbe regulile jocului prin organizarea unor concursuri adevărate pentru funcțiile de conducerile din parchete, Parchetul General, DNA, DIICOT, acea structură care a eșuat în dosarul represiunii protestului din august 2018. Din păcate, o parte din PNL, reprezentată acum de Florin Cîțu, a dovedit, din nou, că nu are voință politică pentru reforma Justiției”, consideră Dominic Fritz.