O nouă conducere la Asociația Comunelor din România, Filiala Timiș. Marius Stoian, primarul PSD de la Birda, a fost ales astăzi președinte al organizației din județul nostru. De asemenea, prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor Timiș este Flavius Roșu, primarul comunei Șag.

Țin să mulțumesc colegilor primari, membri ai Consiliului Director al Asociației Comunelor din Romania, Filiala Timiș, pentru votul acordat astăzi, în vederea ocupării funcției de prim vicepreședinte al asociației. Cât mai curând, lucrările de amenajare a sediului asociației vor fi gata, Șagul urmând să devină gazda acestei importante instituții asociative. Voi susține alături de colegii mei, indiferent de apartenența politică, programele pentru dezvoltarea colectivităților locale finanțabile prin fondurile nerambursabile ale UE sau din bugetul național. Aceste programe sunt esențiale în dezvoltarea armonioasă a României, pentru recuperarea decalajelor de dezvoltare între județe și localități și pentru creșterea calității serviciilor publice la care să aibă acces cetățenii, în special din mediul rural. Voi milita pentru interesele obiective ale asociației, atât din postura de prim-vicepreședinte, cât și din calitatea de primar al comunei Șag”, a afirmat Flavius Roșu.

În urmă cu două zile, Asociația Comunelor din România a transmis Guvernului un punct de vedere cu privire la „necesitatea aprobării Ordonanței de urgență a Guvernului pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel SALIGNY”. Acest program fiind unul extrem de așteptat pentru dezvoltarea colectivităților locale și, totodată, prevăzut în Programul de Guvernare 2020-2024”.