Autoritățile din județul Timiș au impus restricții dure în localitatea Denta, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Timiș a decis, în ședința de astăzi, să includă Denta pe anexa 2, care cuprinde unitățile administrativ-teritoriale cu rata de infectare mai mare de 4/1000 locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori. În acest moment, în Denta sunt 15 persoane confirmate cu noul coronavirus, rata de infectare fiind de 4,68.

Potrivit Prefecturii Timiș, începând de mâine, în Denta revine carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, persoanele putând ieși din casă între orele 20.00 și 05.00 doar cu declarații pe proprie răspundere.

Iată care sunt principalele măsuri aplicate în localitatea timișeană:

– Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu următoarele excepţii: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

– Operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, sunt obligați să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 5,00-18,00. În intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfășura activitatea de livrare la domiciliu.

– Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.

Aceste măsuri sunt suplimentare față de cele care se aplică la depășirea incidenței de 3/1000 de locuitori.