După ce USRPLUS a semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, zilele prefecților și subprefecților de la acest partid sunt numărate. Florin Cîțu s-a aflat, astăzi, la Timișoara, pentru a-și prezenta moțiunea cu care candidează la președinția PNL în fața liberilor din Timiș, iar ulterior a susținut o conferință de presă.

Astfel, întrebat dacă vor fi schimbați prefecții și subprefecții USRPLUS, premierul României a afirmat că această posibilitate este în analiză.

Analizăm această oportunitate. Eu vorbesc de onoare, iar atunci când te întorci împotriva propriului guvern și împotriva propriei persoane, pentru că încă sunt membri în guvern, ceea ce este un lucru bizar. Când Dragnea și-a dat propriul guvern jos, miniștri au demisionat. Se pare că la PSD a fost vorba de mai multă onoare. Însă eu fac apel la onoare, așteptăm să vedem. Mesajul meu este pentru toți cei numiți de USR, indiferent că sunt prefecți, subprefecți, președinți de companii, agenții”, a declarat Florin Cîțu.

În aceste condiții, în pericol de a fi schimbat din funcție este și Zoltan Nemeth, prefectul de Timiș, numit din partea USR.

De asemenea, premierul României a mai afirmat la Timișoara că încă speră ca cei din USR să se răzgândească și să numească un nou ministru al Justiției, pentru ca țara să iasă din criza politică în care se află.

Când te asociezi cu un partid extremist, un partid care vrea să ducă România în brațele Rusiei, un partid care aduce aminte de fascism, de tot ce este mai negru în istoria României, să ai seninătatea să ieși în fața românilor să vorbești de altceva… Noi suntem un partid care stă pe propriile picioare, noi nu ne dăm propriul guvern jos. Când preiei metodele lui Dragnea și îți dai propriul guvern jos, să vii să ne acuzi pe noi că semănăm cu USL arată multă ipocrizie. Românii văd prin aceste declarații că colegii noștri au făcut o greșeală și încearcă să iasă bine. Eu în continuare spun că soluția pentru a ieși din această situație este simplă: nominalizarea unui nou ministru al Justiției. În continuare suntem pregătiți să stăm la masă, să discutăm, să mergem mai departe pentru că România are nevoie de o guvernare. Pe mine mă întristează să văd USR-ul lângă un partid extremist. Eu cred că soluția pentru România astăzi este doar această coaliție: PNL, USR, UDMR. Nu există altă variantă, decât această coaliție”, a declarat Florin Cîțu.