Fără blocaje, deocamdată, în ceea ce privește proiectul noului drum de mare viteză Craiova-Lugoj. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, astăzi, că au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea acestei șosele care va avea o lungime de aproximativ 250 de kilometri.

Proiectul este unul esențial pentru asigurarea unei conexiuni moderne și rapide între două dintre regiunile țării, Oltenia și Banat. Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km și are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene și plăți) și, pe de altă parte, avantajează și beneficiarul care primește la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un așa-numit „preliminary design”). Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitații pentru proiectare și execuție, având la bază un SF care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în același timp, constructorului libertatea de a inova și adapta proiectul”, a explicat Cătălin Drulă.

Din informațiile făcute publice de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara aflăm că sunt patru asocieri de firme și o companie care au depus oferte pentru procedura de atribuire a contractului de elaborare a studiului de fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj”.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 107 și 127 milioane lei, plus TVA. Durata contractului este de 43 luni de la data de începere a contractului, din care 36 de luni reprezintă realizarea studiului de fezabilitate.