Primăria Timișoara a venit cu vești referitoare la stadiul lucrărilor de la noul ansamblu de clădiri de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Potrivit reprezentanților instituției, stadiul de realizare a ajuns la 20%. În total, pentru unitatea medicală se construiesc trei noi clădiri.

Pentru extinderea și modernizarea ansamblului construit existent la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. V. Babeș, etapa I – extindere centru de recuperare medicală respiratorie – lucrările în teren fiind începute efectiv în decembrie 2020. Până în prezent au fost demolate mai multe corpuri de clădire: fânărie, grajd de animale, construcții anexă-depozit de carburanți, garaj, morgă și au fost realizate noi lucrări de construcții. Corpul care există rămâne la nivel de parter, Corp A va avea un etaj și un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter. Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a Spitalului de Boli Infecțioase prin realizarea a două corpuri principale (A și B) articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă”, a informat Primăria Timișoara.

În cadrul noului ansamblu de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara se vor construi 13 de saloane, două saloane de studii clinice, cinci cabinete medicale, sală de conferințe cu o capacitate de 50 de persoane, sală de curs pentru 70 de persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună și spații cu destinații speciale. Valoarea totală a investiției este se 37 milioane lei, inclusiv TVA, iar lucrările ar trebui finalizate în doi ani.

Spitalul Victor Babeș a fost întotdeauna considerat un fel de Cenușăreasă a rețelei spitalicești din Timișoara. În ultimii doi ani am realizat cu toții ce important este să avem o rețea sanitară modernă, capabilă să facă față tuturor provocărilor. De aceea, am alocat sume importante de bani în acest an pentru investiții în domeniul sănătății și vom continua aceste investiții și în anii care urmează. În paralel, lucrăm și la cel mai important proiect în acest domeniu de decenii încoace, construcția unui nou campus medical, la periferia Timișoarei, prin PNRR”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.