Dominic Fritz, primarul Timișoarei și președintele USRPLUS Timiș, a comentat decizia miniștrilor din partidul din care face parte de a demisiona în bloc din Guvern. Astfel, Fritz consideră că ceea ce se întâmplă în acest moment este un moment al adevărului, pentru că se va vedea dacă PNL va alege PSD sau USRPLUS.

USRPLUS a acceptat să formeze majoritatea cu PNL și UDMR și să-l susțină pe Florin Cîțu în anumite condiții: reformarea statului, eliminarea moștenirii lui Liviu Dragnea din justiție, a pensiilor speciale, a practicilor clientelare din politică. Aceste condiții nu mai sunt îndeplinite azi, după semnalul clar că nu există voință politică pentru aceste reforme, transmis prin demiterea lui Stelian Ion și aprobarea unui PNDL care servește, în forma propusă, doar baronilor locali. Coaliția liberală avea o șansă istorică să modernizeze România prin PNRR, încă o mai are dacă principalul nostru partener, PNL, înțelege că USRPLUS nu va accepta, niciodată, să facă politică așa cum se făcea în trecut, cu pumnul în masă, fără respectarea cuvântului dat și cu blocarea unor proiecte esențiale pentru societate. Acum PNL are de ales între PSD și USRPLUS. Este un moment al adevărului”, a afirmat Dominic Fritz.

Pe de altă parte, Alfred Simonis, liderul PSD Timiș și al debutaților PSD, a declarat că este exclus ca PSD să voteze un Guvern minoritar PNL.

Categoric, nu se pune problema ca PSD-ul să susțină un Guvern minoritar PNL-UDMR, USR-UDMR, orice altă formulă prin care PSD-ul nu desemnează primul-ministru. Cred că cea mai bună formulă pentru PSD ar fi alegerile anticipate și nu doar pentru PSD, ci pentru întreaga Românie, pentru că această criză politică nu văd cum altfel ar putea fi depășită. Pe de altă parte, cred că nimeni nu se aștepta ca PSD-ul să se arunce imediat, după ce Dan Barna a solicitat, așa cum bate Barna din palme, PSD, cel mai mare partid din România, să sară repede și să facă jocurile USR, acelea de a șantaja PNL și pe Florin Cîțu, astfel încât eventual să-l pună înapoi pe Stelian Ion la Ministerul Justiției și eventual să se împace și cu voturile și cu semnăturile PSD-ului această coaliție să funcționeze”, a precizat Alfred Simonis.