Zoltan Nemeth nu mai este prefectul județului Timiș. Astăzi, prin hotărâre de Guvern, toți prefecții și subprefecții USRPLUS au fost demiși.

Hotărârea a fost inclusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern. În aceste condiții, premierul nu va numi un nou prefect în județul Timiș, ci atribuțiile vor fi preluate de subprefectul PNL Ovidiu Drăgănescu.

Zoltan Nemeth a fost numit în funcția de prefect al județului Timiș în luna martie a acestui an.

La nivel național, USRPLUS avea prefecți numiți în Capitală și în județele Argeș, Brăila, Bacău, Tulcea, Vaslui, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Buzău, Galați și Gorj.

Vă reamintim că, miercuri seară, premierul Florin Cîțu i-a demis și pe secretarii de stat ai USRPLUS, decizia fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

M-am pregătit pentru o eventuală eliberare din funcție urmare a crizei politice din cadrul coaliției de guvernare, având în vedere că prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu. Aștept publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern. Până atunci îmi îndeplinesc atribuțiile așa cum am făcut și zilele trecute. Așa cum am anunțat anterior, eram pregătit să îmi dau demisia dacă s-ar fi luat o astfel de decizie în forurile interne ale partidului, respectiv ca prefecții și subprefecții din partea USR PLUS să își înainteze demisiile. Mâine voi organiza și o conferință de presă în care voi prezenta raportul de activitate”, a declarat Zoltan Nemeth.