Astăzi, 13 septembrie, a început noul an școlar, astfel că din județul Timiș s-au întors în bănci aproape 103.000 de elevi. Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, puțini dintre profesorii din județ au ales să se vaccineze. Concret, din cele 6.695 de cadre didactice, s-au imunizat împotriva noului coronavirus un număr de 1.209 de profesori.

În aceste condiții, Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a făcut, astăzi, un apel la profesori să se vaccineze.

La început de an școlar, dorim succes tuturor elevilor și tuturor profesorilor. Pe această cale, îi rugăm la responsabilitate și la respectarea măsurilor sanitare: purtatul măștii și distanțarea fizică. Și să nu uităm că doar prin vaccinare, și îi rugăm pe această cale pe profesori să se vaccineze, doar prin vaccinare putem să depășim aceste momente grele. Vă dorim succes, un an nou liniștit școlar și să ne revedem cu bine și sănătoși”, a afirmat Cristian Oancea.

Astăzi, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, rata de infectare la o mie de locuitori este în județul nostru de 1,6.