Firmele care-și desfășoară activitatea în domeniul Horeca sunt foc și pară de supărate pe noua conducere a Primăriei Timișoara. Motivul principal este intenția municipalității de a majora impozitul pe clădirile nerezidențiale de anul viitor. În aceste condiții, Corina Macri, președintele asociației patronale Horetim, a scris un mesaj dur pe Facebook la adresa Primăriei Timișoara.

Domnule primar Dominic Fritz, v-am susținut cu toată puterea și forța încrederii într-un viitor curat și autentic. Dezamăgirea este cruntă și ne obligă să ne întrebăm cât de mult am fost păcăliți? Nu pot să cred că am fost atât de rău păcăliți. Vorbesc în numele tuturor antreprenorilor români care vor să investească și să dezvolte afaceri de succes în comunitatea locală în care trăiesc. Suntem mulți și reali, din păcate autoritățile ne ignoră și ne blochează cu fiecare ocazie. Timișoara se subordonează corporațiilor multinaționale, sfidând și acum în al 13 -lea ceas, inițiativa privată locală. (…) Timișoara este orașul cu cele mai mari impozite și taxe locale din România. Înțelegem să plătim impozite și taxe luxuriante într-un oraș premium și exclusivist, pe măsura costurilor. Ca în Viena, reperul timișorean de lifestyle, am accepta să plătim aceste impozite exagerate, dacă am beneficia de servicii pe măsură. În realitate știți cum e Timișoara? Murdară, toxică, coruptă, snoabă și exploatată”, a afirmat Corina Macri.

Președintele Horetim a mai atras atenția asupra faptului că Timișoara este singurul mare oraș din România care nu are un hotel de cinci stele, iar despre Matei Creiveanu, administratorul public al Timișoarei, spune că este „arogant”.

Din cauza unor oameni tâmpi și rău intenționați, Timișoara este singurul mare oraș din România care nu are un hotel de cinci stele, care nu are și nici nu stimulează producția și afacerile locale, favorizând doar multinaționalele care nu plătesc impozite pe venit la bugetul local. Despre ce vorbim, Domnilor Dominic Fritz și Matei Creiveanu? Dacă acestui domn, ilustru necunoscut, Matei Creiveanu, i-aș fi dat circumstanțe atenuante pentru că nu știe care este atitudinea și comportamentul unui administrator al orașului, este arogant și ignorant, ca orice individ neinformat și fără experiență, dumneavoastră, domnule Dominic Fritz, am crezut că sunteți primarul meu și al tuturor timișorenilor care încearcă să salveze Timișoara. Am discutat serios și argumentat anul trecut, cu amendamentul că ne vom întâlni anul acesta pentru măsuri reale și credibile. Ce ați înțeles prin aceste măsuri??? Majorarea și a celorlalte impozite, maxim posibil! Total greșit”, a declarat Corina Macri.

În final, președintele Horetim i-a transmis noii conduceri a Primăriei Timișoara că este trecătoare.

Timișoara s-a dovedit că nu are legătură cu administrația Fritz, din păcate! Nu ne subestimați, am declanșat o revoluție, chiar nu mai contează o grupare politică fără doctrină și respect față de votanții săi”, a conchis Corina Macri.