Bicicliștii, dar și persoanele în vârstă vor putea circula mai ușor pe trecerile de pietoni de pe B-dul C.D. Loga, aflat în centrul Timișoarei. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că toate „zebrele” de pe această arteră importantă au fost înălțate și aduse la cota trotuarului.

Pe viitor, acesta va fi modul în care vom amenaja zonele rezidențiale sau cele din jurul școlilor, în acest fel putem să avem o suprafață uniformă, accesibilă atât pentru bătrâni cât și pentru bicicliști. Un alt efect dorit este eliminarea calmatoarele metalice de trafic”, a precizat Ruben Lațcău.

De asemenea, viceprimarul Timișoarei susține că s-a intervenit în mai multe zone, astfel încât accesul la școli să fie mai facil. Prin urmare, trotuarul din fața Colegiului Brătianu a fost reamenajat. De asemenea, în fața acestei școli va fi realizat și un spațiu public nou, iar în această toamnă vor fi plantați și copaci.

Totodată, str. Prezan a fost deschiăs pentru circulație în regim de șantier între Martirilor și Sudului. De asemenea, girația de la intersecția cu Sudului poate fi folosită, iar semaforizarea din intersecția Martirilor-Prezan a fost refăcută și dată în folosiță în acest weekend și este sincronizată.

Potrivit viceprimarului Timișoare, și străzile Loga și Eminescu au fost refăcute și pot fi utilizate începând cu această săptămână. Loga are trotuarele finalizate, pe Eminescu continuă montarea pavajului, iar străzile de legătură dintre cele două vor fi finalizate în săptămânile următoare.

În fața Colegiului Loga și Carmen Sylva parcarea este interzisă cu excepția autobuzelor sau mașinilor care lasă copiii la școală. Am să cer SDM să refacă marcajul în așa fel încât aceasta să fie vizibil și ușor de înțeles”, a detaliat Ruben Lațcău.