Dominic Fritz susține că Primăria Timișoara a făcut investiții serioase în școlile din oraș. Astfel, doar în acest an, municipalitatea ar fi alocat aproape 30 de milioane de lei pentru diferite lucrări în unitățile de învățământ. Totuși, primarul Timișoarei spune că înțelege nemulțumirea părinților cu privire la condițiile în care învață unii elevi.

Zeci de mii de elevi și profesori din Timișoara au revenit azi la școală și m-am întâlnit cu câțiva dintre ei la Școala Generală nr. 6, unde am fost invitat. Înțeleg frustrarea părinților că multe școli arată cum nu trebuie în secolul 21 și știu că aproape toate din cele peste 300 de corpuri de clădiri au nevoie de investiții și reparații. Le-am început. Alte informații apărute în spațiul public sunt dezinformări. În perioada ianuarie-septembrie 2021, Primăria Timișoara a plătit din bugetul local 28,8 milioane de lei pentru investiții în școli, iar valoarea reparațiilor efectuate în acest an se ridică la aproape 4 milioane de lei”, a afirmat Dominic Fritz.

Astfel, primarul Timișoarei spune că patru lucrări importante ar urma să fie recepționate în această toamnă. Este vorba de reabilitarea termică a fațadei Grădiniței PP27, reabilitarea termică a fațadei Școlii Generale nr. 2, reabilitarea termică termică a fațadei Școlii Generale nr. 24 și reabilitarea fațadei Colegiului I.C. Brătianu, Piața Huniade. De asemenea, în acest moment se realizează lucrări de investiții și la Școala Generală nr. 25, la internatul Liceului Henri Coandă, construcția unui nou campus școlar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, în zona Oituz, reabilitarea fațadei aceluiași liceu din zona Piața Unirii și reabilitarea clădirii de pe Regele Carol.

Totodată, sunt deschise șantiere la sala de sport de la Liceul Tehnologic Auto, la acoperișul și interiorul cantinei la Colegiul Tehnic Henri Coandă, iar curțile și aleile mai multor unități de învățământ din Timișoara vor fi asfaltate.

Am remediat în această vară și problemele cu conductele de alimentare cu apă rece și încălzire la Liceul Azur și se repară gardul la terenul de sport de la Școala Generală 16. Pe fonduri europene a început construcția unei noi creșe în zona I. I. de la Brad, reabilităm clădirea Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu, extindem Grădinița PP33 și multe alte proiecte. Doar prin dialog și deschidere vom rezolva cele mai mari probleme ale sistemului educațional timișorean”, a explicat Dominic Fritz.