Așa cum era de așteptat, ca urmare a creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, la Timișoara au fost impuse primele restricții.

Prefectura Timiș anunță că, astăzi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a decis ca Timișoara, alături de localitățile Giera, Bara, Moravița și Sacoșu Turcesc să fie trecute pe anexa 4, care cuprinde unitățile administrativ-teritoriale cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Astăzi, rata de infectare la Timișoara era de 2,23.

Printre cele mai importante măsuri se numără faptul că se pot organiza competiții sportive cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, iar organizarea de spectacole, concerte și festivaluri este permisă numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori. De asemenea, sunt permise activitățile recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane.

În ceea ce privește nunțile, botezurile și mesele festive, este permisă participarea a cel mult 150 de persoane în spații deschise sau a maxim 100 de persoane în spații închise.

Măsurile se vor aplica începând de mâine, 15 septembrie.