Este scandal mare, după ce noua conducere a Primăriei Timișoara a dorit să-l zboare din funcție pe directorul Horticultura, Andrei Drăgilă, pe motiv că nu-și face treaba.

Dominic Fritz a anunțat că PNL, PSD și Pro România au „boicotat” votul din ședința Adunării Generale formate din consiliul local, „pentru a bloca declanșarea procedurii de demitere a conducerii Horticultura, responsabilă pentru dezastrul din parcurile centrale ale orașului. Nu o să cedăm, o să informăm în continuare transparent cetăţenii, pentru că îi considerăm parteneri în misiunea noastră pentru o Timișoara verde”.

Concret, primarul Timișoarei susține că instituția a transmis mai multe sesizări către Horticultura, societate plătită pentru întreținerea spațiilor verzi centrale, în vederea rezolvării unor probleme, dar niciuna nu a fost remediată.

Am plătit, din ianuarie până astăzi, peste 13 milioane de lei către Horticultura, cu un milion de lei mai mult decât în tot anul 2019. Vom atinge suma de anul trecut până la finalul acestui an. Cum explică Horticultura starea deplorabilă a spațiului verde din centrul orașului? Conducerea acestei societăți publice locale a fost învățată să nu dea socoteală timișorenilor, și nici clientului, primăria, că poate face când dorește, ce dorește și mai ales la ce prețuri dorește, fără nicio bază economică. Incompetența de la Horticultura a fost dublată de incompetența conducerii de la Direcția de Mediu din Primărie, pe care am desființat-o. Am creat o nouă Direcție de Infrastructura Verde care se va ocupa într-un mod mai profesionist și corect de spațiile verzi și contractele primăriei”, a explicat Dominic Fritz.

Pe de altă parte, Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a afirmat că grupul PNL nu a părăsit ședința Adunării Generale, dar a refuzat să voteze pentru mandatarea Consiliului de Administrație de a demite conducerea Horticultura.

Interesul PNL, așa cum am afirmat și la finalul ședinței, este de a face lucrurile să funcționeze, să vedem care sunt cauzele pentru care parcurile nu sunt irigate, malurile Begăi arată cum arată, de ce spațiile verzi sunt cum sunt. Acestea sunt lucrurile care ne interesează și nu doar să discutăm despre funcții. Este clar că se impun anumite măsuri dure, dar acestea trebuie luate în scopul de a rezolva problemele și nu doar de dragul de a fi luate sau de a arată lumii că suntem preocupați. În orice măsură este nevoie de chibzuită, echilibru și analiză pentru a atinge un țel, ori în situația de față ne regăseam în situația în care doar “ne făceam că muncim”. Reprezentanții AGA nu pot depăși prevederile legii, iar legea dă dreptul Consiliului de Administrație să-și exercite atribuțiile fără alte “acorduri” sau “imbolduri” prealabile”, a declarat viceprimarul Timișoarei.