În opt luni de zile, municipalitatea a plătit peste 13 milioane de lei către „Horticultura”, societatea responsabilă de toate spaţiile verzi din oraş.

Cum arată Timişoara?

Vedem cu toţii, deplorabil! Încercarea primarului Dominic Fritz de a trage la răspundere conducerea acestei societăţi este însă blocată, prin tot felul de tergiversări, de noua alianţă politică din Consiliul Local, formată din PNL, PSD şi Pro România.

Ieri, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Horticultura S.A. a fost declanşat un circ în toată regula, astfel încât consilierii noii puteri locale să aibă motiv să se retragă. Surse din administraţie susţin că artizanul manevrei a fost neobositul consilier PSD Radu Ţoancă, cel care a şi declarat ulterior că va avea loc o întâlnire peste două săptămâni pentru tranşarea situaţiei, adică o nouă tergiversare, pe spatele timişorenilor, care suportă toate costurile distracţiei unor consilieri municipali.

Sigur că la mijloc sunt interese uriaşe, pentru că din spaţiile verzi trăiesc foarte bine multe firme conectate politic. Acesta este şi motivul pentru care consilierii PNL, PSD şi Pro România fac aceste jocuri. Interesantă este ascensiunea fulminantă a domnului Ţoancă, cel care de fapt nu a prins un loc în CLT, însă a ajuns totuşi acolo, după ce, surprinzător, Sorin Ionescu i-a cedat poziţia de consilier municipal.

Reamintim faptul că Radu Ţoancă a fost, ani de zile, în siajul fostului primar Nicolae Robu, revenirea sa în PSD fiind o surpriză pentru unii, nu însă şi pentru preşedintele filialei, deputatul Alfred Simonis, care l-a reevaluat pe Ţoancă. Spre surprinderea inclusiv a fostului premier Sorin Grindeanu, care l-a trecut la index în trecut pe abilul în ale administraţiei Radu Ţoancă. Dar, acum PSD se bazează, după cum vedem, pe fostul om de încredere a lui Nicolae Robu, care ştie toate scurtăturile din primărie. Şi pe cele care ţin de alei, bănci, spaţii verzi, etc…

Preluare foto: ziuadevest.ro