Nu se mai termină scandalul de la Horticultura, după ce Dominic Fritz a dorit să-l zboare din funcție pe directorul Andrei Drăgilă, dar cei din PNL, PSD și Pro România s-au opus.

Radu Țoancă, consilier local PSD, susține că Anca Megan, președintele Consiliului de Administrație al Horticultura, ar fi comis ilegalități, motiv pentru care i-a cerut primarului Fritz să facă o plângere penală și împotriva colegei sale de partid.

Domnule primar Dominic Fritz, sesizați DNA-ul și în cazul colegei useriste de la Horticultura, care a încălcat legea! Ieri, în plenul AGA de la Horticultura S.A. – societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara- am aflat că președinta Consiliului de Administrație și-a permis să încheie 2 contracte de asistență juridică în numele societății, să aducă 2 facturi la plată însumând 7.500 de lei și să facă presiuni ca acestea să fie plătite. Eu și câțiva colegi de ai mei cu o anumită experiență administrativă am crezut inițial că este o glumă, pentru că numărul legilor încălcate și gravitatea faptelor nu s-au mai întâlnit niciodată la nivelul administrației din Timișoara! Din păcate, nu avem de-a face cu o glumă și de aceea îi solicit domnului primar să sesizeze de urgență organele de cercetare penală, așa cum am văzut că face frecvent, chiar dacă persoana în cauză este colegă de partid cu el! Numai ordonatorul de credite (directorul societății) are dreptul să semneze contracte cu impact financiar”, a declarat Radu Țoancă.

Pe de altă parte, Consiliul de Administrație al Horticultura neagă acuzațiile, susținând că președinta CA nu a făcut nimic ilegal.

Consiliul de Administrație al SC Horticultura SA a decis, cu majoritatea voturilor, angajarea unor servicii juridice în două dosare în care directorul executiv Andrei Drăgilă a dat în judecată societatea pe care o conduce. Consiliul de Administrație a avut în data de 4 august 2021 o discuție cu avocatul SC Horticultura SA, în care acesta i-a informat pe membri următoarele: el nu poate semna întâmpinarea având un raport convențional cu una dintre părțile reclamante și că dl director Andrei Drăgilă este incompatibil să reprezinte societatea, având în vedere poziția de reclamant. În consecință, Consiliul de Administrație a decis cu majoritatea voturilor contractarea, în regim de urgență a unui avocat pe bază de ofertă directă în vederea pregătirii și depunerii întâmpinării și mandatarea președintele Consiliului de Administrație, d-na Anca Megan, pentru semnarea contractului de asistență juridică, în ședințele din 4 august și 13 august, pentru cele două dosare. Președintele Consiliului de Administrație a încheiat un contract de servicii juridice în valoare de 7500 de lei pentru reprezentarea Horticultura SA în cele două procese ce i-au fost intentate de directorul executiv al Horticultura SA, și Andrei Drăgilă”, a transmis Consiliul de Administrație al Horticultura.