După ce Dominic Fritz a dezvăluit că a existat o rețea de fraudare pentru concursurile din Primărie pe care a dat-o pe mâna DNA, au existat două reacții semnificative.

Prima, cea a fostului primar, Nicolae Robu, pe Facebook, că dacă e adevărat el nu știe nimic.

A doua, a secretarului general al PMT Caius Șuli, care a deținut aceeași funcție și mandatul lui Nicolae Robu. El a declarat pentru Europa Liberă că serviciul său nu avea atribuții în concursurile pentru posturi. „Numai Resursele Umane și primarul, ei decideau”, a precizat secretarul, cu referire probabil la Nicolae Robu și Rodica Aurelian.

E posibil să fie șpagă la mijloc, așa cum este posibil să fie și ordin de la PNL, așa cum e posibil să fie ambele. Șpaga nu exclude ordinul și nici viceversa.

Potrivit unor informații din justiție, persoana care ar fi scris lucrările false este rudă apropiată cu Carmen Popescu, vicepreședinte al PNL Timișoara, fostă apropiată a lui Nicolae Robu, acum susținătoare înfocată a lui Alin Nica.

Carmen Popescu a fost instalată de fostul primar Nicolae Robu președinte al consiliului de administrație al societății de apă și canalizare Aquatim SA. Soțul ei era angajat la Evidența Populației și a fost mutat de partid ca șef al corpului de control a fostei prefecte Liliana Oneț. Călin Popescu a obținut în trecut venituri atât de la Primăria Timișoara, cât și de la Colterm.

Autor: Radu Baicon

Preluare foto: tion.ro