Alianţa pentru Patrie, partid lansat în direct la TV

Liviu Dragnea a fost prezent, duminică seara, în emisiunea Ancăi Alexandrescu, la Realitatea TV, pentru prima dată după eliberarea din închisoare. Vizibil stânjenit și ușor încurcat la începutul interviului, fostul lider al PSD și-a urmat totuși un punctaj de comunicare, însă a fost întrerupt foarte des de realizatoare și de jurnaliștii invitați. A fost clară intenția lui Dragnea de a fixa câteva ținte politice, pe care probabil că le va viza și în viitor. Însă emisiunea, deși ar fi avut un potențial uriaș de audiență, a fost gestionată stângaci, cu prea multe teme abordate de către jurnaliști și cu întreruperi ale invitatului chiar în moment cheie.

Primul atac a fost la adresa lui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că are ca scop principal predarea României către forțe externe. Dragnea a susținut că actualului președinte îi este teamă că după ce își va termina mandatul ar putea să intre în vizorul procurorilor și că de fapt aceasta este unica miză a crizei guvernamentale, adică numirea șefilor din magistratură. „România e o țară test, proiect făcut vorba lui ( Iohannis – n.r.) pas cu pas, centimetru cu centimetru…”, a afirmat Dragnea în contextul declarațiilor despre intenția unor state puternice de a devaliza România : „Lăcomia multinaționalelor distruge o țară”

Așa cum era de așteptat, Liviu Dragnea a atacat dur PSD, afirmând că este controlat total de Iohannis. O dezvăluire interesantă a fost legată de o întâlnire la care Dragnea susține că a fost invitat chiar în seara în care partidul său a câștigat alegerile, în 2016. Este vorba despre o vizită acasă la Vasile Dâncu, unde, potrivit fostului lider PSD, ar fi fost prezenți Eduard Helvig, directorul SRI și Florian Coldea, pe atunci șeful operativ al structurii, aceștia propunându-i lui Dragnea să îl numească pe profesorul clujean în funcția de prim-ministru. Dragnea susține că întâlnirea s-ar fi terminat extrem de tensionat, iar a doua zi ar fi fost vizitat acasă de directorul SRI, care a reluat solicitarea de numire a lui Vasile Dâncu. Pe lângă această dezvăluire privind fostul său partid, Dragnea i-a atacat direct pe actualii lideri ai PSD, afirmând că toți sunt trași cu cheia de la Cotroceni, cu excepția Gabrielei Firea.

Liviu Dragnea a mai anunţat şi lansarea unui proiect politic nou, Alianţa pentru Patrie, având ca doctrină suveranismul.