Un dezvoltator imobiliar de pe strada Zimbrului din Timișoara a primit o amendă usturătoare pentru gunoaiele de pe șantier. Dominic Fritz informează că polițiștii locali i-au aplicat o sancțiune în valoare de 30.000 lei.

Am cerut Poliției Locale să intensifice controalele la firmele din oraș și să le sancționeze fără excepție pe cele care încalcă legea. Gunoaiele aruncate la întâmplare sau negestionate corespunzător costă orașul milioane de lei pe an, iar această administrație nu va tolera nici cea mai mică abatere de la lege. Depinde de fiecare dintre noi să ținem Timișoara curată, iar dacă spiritul civic le lipsește unora, cu siguranță amenda îi va descuraja pe viitor”, a afirmat primarul Timișoarei.

De asemenea, Poliția Locală Timișoara a informat că, luni dimineața, au fost verificate 27 de firme din zona centrală, pe traseul B-dul Revoluției 1989 – Proclamația de la Timișoara –  Podul Decebal – Piața Libertății. Oamenii legii au aplicat trei amenzi pentru neregulile descoperite.

Magazinul alimentar Profi Food a fost sancționat cu 2500 lei, conform HCL 371/2007, pentru gestionarea neconformă a deșeurilor, editura Eurostampa a fost sancționată cu 1500 lei deoarece nu deținea contract cu operatorul de salubritate, iar salonul Blind Barbers a fost sancționat cu 1000 lei pentru că nu respecta prevederea referitoare la colectarea duală a deșeurilor”, a transmis Poliția Locală Timișoara.