Introducerea obligativității certificatului verde în Timișoara și mai multe localități din județul Timiș a determinat o creștere a numărului persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică Timiș informează că ieri s-au vaccinat 351 de persoane, iar în ultimele 24 de ore – 759, dintre care cinci cu Moderna, patru cu AstraZeneca, 369 cu Johnson&Johnson, iar restul cu Pfizer.

Numărul persoanelor vaccinate complet împotriva Covid-19, de la debutul campaniei și până în prezent, în centrele de vaccinare din județul Timiș este de 230.273”, a transmis DSP Timiș.

De asemenea, astăzi, la Timișoara sunt active trei focare, la centrul de carantinare al migranților de la Liceul „Dimitrie Leonida” – 12 cazuri confirmate, la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Timiș – șase cazuri, iar la Penitenciarul Timișoara – 13 cazuri.

Vă reamintim că, începând de astăzi, certificatul verde este obligatoriu în Timișoara, precum și în localitățile Buziaș, Jimbolia, Dudeștii Noi, Ghiroda, Pădureni, Parța, Sacoșu Turcesc, Becicherecu Mic, Moravița, Moșnița Nouă și Șag. Certificatul verde de vaccinare este folosit la intrarea în localuri, cinematografe, la concerte, spectacole, festivaluri, competiții sportive, nunți, botezuri, conferințe, adunări publice, mitinguri sau cursuri.