Scandal între noua conducere a Primăriei Timișoara și consilierii locali ai PNL. Dominic Fritz anunță că aleșii locali PNL au blocat activitatea Colterm, după ce au absentat de la ședința Adunării Generale a Acționarilor de astăzi, în care ar fi trebuit votat noul Consiliu de Administrație al societății de termoficare a orașului.

Consilierii locali ai PNL blochează activitatea Colterm, în prag de iarnă, fără să le pese de condițiile de viață ale timișorenilor și cu unicul obiectiv de a mă pune pe mine și administrația pe care o conduc în dificultate. Au absentat la ședința AGA a Colterm și s-au aliat cu PSD, așa cum au făcut și în urmă cu o săptămână, la AGA Horticultura. Ne-au lăsat din nou fără cvorum, în ședința în care urma să votăm noul Consiliu de Administrație al Colterm și să dezbatem pregătirile pentru o iarnă grea, din punct de vedere economic. Timișorenii ne-au votat să fim prezenți atunci când se iau decizii importante pentru comunitate. Or, ceea ce a făcut PNL astăzi este fugă de responsabilitatea față de oraș, delegată lor de către cetățeni (și găsirea unui țap ispășitor pentru tot dezastrul financiar lăsat la Colterm, în alte societăți din subordine și în instituție). Hotărârile se iau prin vot, nu prin absență de la vot”, a declarat Dominic Fritz.

Pe de altă parte, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a afirmat că aleșii locali ai PNL ar fi absentat de la ședința AGA a Colterm la ordinul lui Alin Nica, șeful PNL Timiș.

În prag de iarnă, PNL lasă Colterm fără consiliu de administrație. Ce l-a deranjat pe Nica este că am refuzat numirea fostului director economic – pe numele căruia sunt câteva plângeri penale – în consiliul de administrație și că am refuzat să luăm omul de pe ultimul loc din competiție și să îl punem cu mâna în vârful listei și în Consiliu. Metehne de Dâmbovița. Sper că PNL să se salveze în ultimul ceas de la dezastrul Nica&Cîțu”, a precizat Ruben Lațcău.