Continuă scandalul între noua conducere a Primăriei Timișoara și PNL Timiș. Vă reamintim că, ieri, Dominic Fritz i-a criticat dur pe consilierii locali PNL pentru faptul că nu au participat la ședința Adunării Generale a Acționarilor de la Colterm, în care ar fi trebuit să se voteze noul Consiliu de Administrație. Din lipsă de cvorum, ședința a fost anulată.

Pe de altă parte, PNL Timiș a transmis, astăzi, un comunicat de presă, susținând că scopul primarului Fritz este de a majora prețul gigacaloriei pentru a acoperi datoriile Colterm.

Într-o încercare disperată de a abate atenția de la problema amenzii pentru Certificatele Verzi pe care, de altfel, nu le-au cumpărat nici acum, iar prețul a crescut de câteva ori, ieri, primarul Dominic Fritz și consilierii săi locali au convocat “de îndată” Adunarea Generala a Acționarilor de la Colterm. Scopul nedeclarat – alegerea unui nou Consiliu de Administrație format din apropiați ai conducerii USR+ care să majoreze prețul gigacaloriei. PNL Timiș nu vă gira și nu vă susține niciun demers de creștere a unor taxe sau impozite și nici majorarea prețului gigacaloriei. Acestea fiind pare-se principalele obiective de până acum ale USR+ și ale echipei condusă de Dominic Fritz”, a informat PNL Timiș.

Reprezentanții PNL Timiș s-au plâns și de faptul că noua conducere a Primăriei Timișoara abuzează de convocarea ședințelor „de îndată” și că vine cu măsuri „de stânga, socialiste”.

Dominic Fritz vrea să transfere amenda istorică de la Colterm în buzunarele cetățenilor, prin creșterea prețului la gigacalorie, iar noi considerăm acest demers inacceptabil. Nu e vina timișorenilor că s-a ajuns în această situație, iar cei care au greșit trebuie să plătească”, a transmis PNL Timiș.