Dominic Fritz nu este de acord ca Timișoara să intre în carantină de noapte, în weekend. Vă reamintim că o decizie în acest sens a fost luată în timpul ședinței de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Asta înseamnă că în zilele de vineri, sâmbătă și duminică magazinele se vor închide la ora 18.00, iar între orele 20.00 și 05.00 va fi obligatorie declarația pe proprie răspundere.

Într-un mesaj postat pe Facebook, primarul Timișoarei susține că aceste măsuri ar trebui să se aplice doar în cazul persoanelor nevaccinate.

Nu, nu sunt de acord! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din care nu mai fac parte, a decis că, potrivit regulilor naționale, Timișoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în weekenduri. Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți. Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară. Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaților. 97% dintre cei internați în luna septembrie la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt nevaccinați”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai explicat că, până în acest moment, la nivelul județului Timiș sunt 230.000 de persoane vaccinate complet, dintre care peste jumătate sunt din orașul de pe Bega, însă numărul nu este suficient.

Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Și cu numărul de teste, că iarăși județele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricții. Este timpul să acordăm recunoaștere, prin măsuri clare, responsabilității individuale și colective și să nu-i obligăm pe cei care s-au vaccinat deja să îndure, din nou, aceleași restricții. Singura cale să prevenim internările la ATI și pierderea altor vieți, prin blocarea spitalelor, este vaccinarea. Or, restricțiile generalizate, la fel ca și relaxarea generalizată, descurajează vaccinarea”, a declarat Dominic Fritz.