Din cauza creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus, Timișoara intră în carantină de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Decizia a fost luată în timpul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, în care orașul de pe Bega a fost trecut pe anexa 2, având o rată de infectare de 4,49.

Alături de Timișoara, carantina de noapte în weekend devine obligatorie și în localitățile Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța.

De asemenea, carantina în toate zilele săptămânii a fost impusă în localitățile Bucovăț și Moravița, pentru că rata de infectare cu noul coronavirus este mai mare de șapte la mia de locuitori.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 23.09.2021. Totodată, începând cu data de 23.09.2021, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o raza de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, unități spitalicești”, a informat Prefectura Timiș.

În ceea ce privește Timișoara și restul localităților aflate pe anexa 2, între orele 20.00 și 05.00 se va putea circula doar cu declarație pe proprie răspundere în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar magazinele se vor închide la ora 18.00.